Dziś, 8 listopada uczniowie klas 1-3 włączyli się w obchody Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, którego głównym celem jest zachęcenie dzieci do budowania prawidłowych nawyków żywieniowych w trosce o ich zdrowie. Ideą przyświecającą dzisiejszym zajęciom kulinarnym było zwiększenie świadomości uczniów na temat roli śniadania w ich diecie. Po przypomnieniu uczniom zasad zdrowego odżywiania i higieny, pod czujnym okiem wychowawczyń, z entuzjazmem przystąpili do przygotowania najważniejszego posiłku dnia- pełnowartościowego śniadania, które następnie skonsumowali z wielkim apetytem. Śniadaniowa uczta była nie tylko świetną zabawą dla naszych uczniów, ale także nauką o tym, jak ważne dla ich prawidłowego funkcjonowania jest codzienne, pożywne śniadanie.
Pamiętajmy- zdrowe, pożywne śniadanie to najlepszy start w nowy dzień!
#EuropejskiDzieńZdrowegoJedzeniaiGotowania
#ŚniadanieDajeMoc
#DzieńZdrowegoŚniadania